חברה הינה התאגדות (יישות) של אדם אחד או רבים שנוצרת על מנת להפיק רווח לבעליה.
כל אחד יכול לפתוח חברה בע"מ (בתנאי שעומד בכמה קריטריונים של החוק).
זאת אומרת שגם בן אדם וגם חברה אחרת יכולים לפתוח חברה בע"מ.
המילה בע"מ = בעירבון מוגבל. זה אומר שהחברה היא יישות משפטית נפרדת ואין הבעלים שלה ערבים לחובותיה וזכויותיה. (לפחות עד לסכום ההשקעה שלהם בחברה)
לפתיחת חברה יתרונות וחסרונות רבים:
יתרונות:
- תשלומי מיסים מופחתים:
חברה, לעומת עוסק מורשה\פטור חייבת במס חברות שעומד (נכון לכתיבת מילים אלה) על 23% בלבד (כל עוד משאירים את הרווחים בחברה). היא לא חייבת בכלל בביטוח לאומי. - אישיות משפטית נפרדת:
יש הפרדה מוחלטת בין החברה לבין בעלי מניותיה\מנהליה.
כל החובות ו\או הרווחים של החברה לא שייכים לבעלי מניותה, הם שייכים לחברה. משכך אי אפשר לבוא לבעלי החברה בדרישה לשלם את חובות החברה.
כמו כן במקרים משפטיים, אם יש תביעה כנגד החברה היא לא תהיה כנגד בעלי החברה. - תכנוני מס:
לחברה יתרונות מס רבים נוספים כגון – הוצאת משכורות לבעלים, משיכת דיבידנד לבעלים (ללא ביטוח לאומי), הוצאות מעורבות וכו' (יש עוד נושאים שבייעוץ אישי אפרט).
בדרך כלל כשעוסק מורשה מרוויח סביב 500,000 ₪ בשנה מומלץ לו מייד להפוך לחברה בע"מ לצרכי חיסכון במס. - חיים אינסופיים:
חברה בע"מ תחיה לעולם. שלא כמו עוסק מורשה\פטור שמסתיים עם מות העוסק, חברה בע"מ לעולם לא תמות. מניותה הן רכוש בידי הבעלים שלה והם יכולים להוריש אותה או למכור אותה כראות עיניהם (לפעמים זה גם חיסרון – תלוי בירושה 😊) - גמישות עיסקית:
חברה מאפשרת גיוס הון בצורה בטוחה וטובה יותר, הלוואות לעסקים קטנים\בינויים, אישור מפעל מאושר, צירוף בעלים חדשים על ידי הנפקת מניות להם, מכירת המניות לרוכש פוטנציאלי, מיזוג עם חברה אחרת ועוד… - שליטה טובה יותר בניהול החשבונות והכספים:
חברה בע"מ מחוייבת בהנהלת חשבונות כפולה (דו צדדית). משכך כל ההכנסות וההוצאות מנוהלים בצורה טובה יותר מזו של עוסק פטור\מורשה אשר חייב (בדרך כלל) רק בהנהלת חשבונות חד צידית. - מיתוג:
חברה בע"מ נתפסת כרצינית יותר, בעל מוניטין טוב יותר, בעלת מנגנון תפעולי טוב יותר מעוסק מורשה\פטור. בדרך כלל נתפסת כארגון עם מספר אנשים אשר פועלים יחד להשגת רווח בצורה מיטבית יותר.
חסרונות:
- עלויות:
לחברה בע"מ יש עלויות נוספות שלעוסק מורשה\פטור אין כגון:
עלות רישום חברה ברשם החברות, אגרת חברות שנתית (סביב 1500 ₪ בשנה), הנהלת חשבונות יקרה יותר, ביקורת רואה חשבון, דוח כספי מבוקר. - הרמת מסך:
לעיתים נדירות יכול בית המשפט לראות את בעלי החברה (או מנהליה\דריקטוריון) כאחראיים לפעילות ו\או חובות החברה באופן אישי.
זהו מצב נדיר שיכול לקרות רק לאחר פסק דין של בית משפט בנושא זה. בדרך כלל ינבע מפעילות רשלנית\פלילית של הבעלים\מנהלים. - רואה חשבון:
כל חברה חייבת שיהיה לה רואה חשבון מבקר אשר פעם בשנה יבצע ביקורת על הנהלת החשבונות והדוחות הכספיים של החברה. זה גם יתרון אבל כרוך בעלות כספית נוספת על פני עוסק מורשה\פטור שלא חייב בכלל רואה חשבון.איך מקימים חברה בע"מ?
ישנה אפשרות להקים את החברה בצורה פשוטה וללא עורך דין.
- דרך האיזור האישי שלכם ב"מערכת הזדהות ממשלתית" תוכלו להגיש בקשה לרישום חברה חדשה. ישנם מספר שלבים פשוטים.
- שם החברה:
חובה לציין שלושה (3) שמות אופציונליים לחברה. אפשר גם ארבע בשפה העברית.
רשם החברות יבדוק את השמות ויבחר באחד מהם. זאת מכיוון שאסור שלחברה תהיה אותו שם כמו חברה אחרת.
ניתן ומומלץ גם לציין את השמות האופציונליים גם בשפה האנגלית. - כתובת החברה – יש חובה לציין כתובת שהיא תהיה הכתובת הפורמלית של החברה אליה יישלחו הודעות, מכתבים וגם לעשות לה ביקורות.
- הרכב הון – יש לבחור האם המניות יהיו בעלות ערך נקוב או לא, את סוג המניות, מהו הערך הנקוב וכו'.
- בעלי המניות – יש להוסיף ולעדכן את פרטי בעלי המניות של החברה. במידה ובעל המניות הוא לא יחיד תושב ישראל יש צורך בזיהוי באמצעות פרטים נוספים.
- הקצאת מניות – יש לעדכן מה ההון הרשום והמוקצה של החברה. זה אומר לרשום כמה מניות יש לחברה וכמה הוקצו לכל אחד מבעלי המניות.
- דירקטורים – חייבים לבחור דירקטור אחד לפחות העומד בדרישות החוק.
"פתיחת חברה בע"מ מגיעה עם יתרונות רבים, אך גם מחויבויות מסוימות. אחת מתקופות המחויבות היא ניהול הנהלת החשבונות הכפולה. אך גם במסגרת חברה בע"מ, ניתן לפנת לשירותי ניהול החשבונות מחוצה, המשתרעים מהכנת המשכורות לעובדים ולבעלים (המשוררים על ידי החברה), דרך להפקת דו"חות לפי הצורך ועד להפקת חשבוניות, הזמנות, וקבלות.
חברות קטנות או עם מספר מוגבל של עובדים יכולות להוציא פריסת מיקור חוץ במקום להעסיק מנהל חשבונות בפנים החברה, ובכך לחסוך בהוצאות ולקבל בדיוק את השירותים שןהן זקוקות, ברגע שהן זקוקות להם."